Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Preventie tegen vuurwerkoverlast
Overlast jaarwisseling
Samen het glas heffen, oliebollen eten en genieten van vuurwerk om middernacht: zo ziet voor de meeste mensen de jaarwisseling eruit. Helaas gaat de periode rondom de jaarwisseling ook ieder jaar gepaard met incidenten. Vuurwerkoverlast, vernielingen en steeds vaker ook ernstige misdrijven zoals mishandelingen en ernstige ongelukken zijn een jaarlijks terugkerend probleem. Tijdens de jaarwisseling 2015-2016 waren er weliswaar minder incidenten dan het jaar ervoor, maar nog steeds te veel.
Preventief en repressief
Gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de hulpdiensten pakken de problemen rondom de jaarwisseling preventief en repressief aan. Zo kan een gemeente voor de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aanwijzen, treedt de politie handhavend op en helpt het OM door het snel afhandelen van processen-verbaal die tijdens de nieuwjaarsnacht worden opgelegd. De Rijksoverheid heeft een ondersteunende en stimulerende rol in dit proces.
Aanpak jaarwisselingsoverlast: maatwerk
Om overlast van vuurwerk te beperken, zijn er regels over het gebruik van vuurwerk vastgelegd in het Vuurwerkbesluit. Hierin staat bijvoorbeeld dat er alleen vuurwerk afgestoken mag worden tussen 18.00 uur Oudejaarsdag en Nieuwjaarsochtend 2.00 uur. Een goede aanpak van jaarwisselingsoverlast is veel breder en bestaat uit maatwerk. Door op tijd te beginnen, krijgen de voorbereidingen een preventieve en repressieve gestalte. Een effectieve aanpak valt of staat met goede communicatie met de betrokken partijen, goede samenwerking met instanties en kennis van de lokale situatie. De politie trekt zich steeds meer terug als handhaver voor dit soort kleinere incidenten waardoor de overlast voor de burger toeneemt.
Mogelijk kan Regio Control u hierbij van dienst zijn om overlast te voorkomen en zichtbaar te zijn in uw gemeente.
Regio Control biedt een uniek totaalconcept in beveiliging, van 24-uurs objectbewaking tot alarmopvolging en van surveillance tot spoedhulp.Hoge kwaliteit en flexibiliteit maken van Regio Control hét beveiligingsbedrijf van Noord-Holland Noord. Voor gemeenten, bedrijven, instellingen én particulieren.
Meer weten? Neem contact op.
Bel met Samson of Ralph op 0226 - 360260 of mail naar sales@regiocontrol.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek.