GPS Noodknop

De Track-and-Trace noodknop is een geavanceerd draadloos systeem, dat in noodgevallen met één druk op de knop de huidige positie van een persoon kan doorgeven naar de meldkamer van Regio Control. Het toestel is kleiner dan een mobiele telefoon en kan gesprekken ontvangen en verzenden. Het toestel is te integreren in ons meldkamersysteem en bij activering is de desbetreffende persoon “real time” online te traceren.

De Salva stuurt elke 1 of 2 minuten (afhankelijk van het data abonnement) zijn positie door naar de meldkamer van Regio Control. Zelfs wanneer het GPS bereik uitvalt door b.v. een gebouw te betreden met veel beton en/of staal, is altijd de laatst bekende positie bij onze meldkamer bekend. Wanneer u vervolgens weer naar buiten loopt, zal de Salva binnen 15 seconden weer een GPS fix maken.

De Salva is ook uitgerust met een z.g. Fall Down functie. Wanneer de Salva een plotselinge, abrupte beweging detecteert zal het apparaat ook een melding uitsturen naar de meldkamer met daarbij de laatste GPS gegevens. Tevens zal er ook een spraak/luisterverbinding worden gegenereerd. Er kunnen op de Salva’s 4 telefoonnummer worden geprogrammeerd, eventuele gesprekskosten hiervan worden apart gefactureerd. Het toestel is voorzien van een SIM kaart.

Wanneer het toestel geactiveerd wordt en de paniekmelding bij de meldkamer van Regio Control wordt ontvangen zal er automatisch een spreek-luisterverbinding tot stand komen. Wanneer uit deze verbinding blijkt dat er zich een calamiteit voordoet, wordt direct een surveillant en/of politie aangestuurd.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0226-360 273

Meer weten? Neem contact op.

Bel met Samson of Ralph op 0226 - 360260 of mail naar sales@regiocontrol.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek.