Bewegingsmelder

Bewegingsmelder (Valpreventie – Dwaaldetectie).Als de bewoner  het bed verlaat, wordt dit gedetecteerd en wordt er meteen een alarm verstuurd. Valincidenten komen veelvuldig voor in woonzorgcentra, verpleegtehuizen en verzorgingstehuizen, dankzij de bewegingsmelder van Regio Control kan er snel door de verpleegkundige gereageerd worden als de bewoner het bed dreigt te verlaten, hierdoor voorkomen we valincidenten.

Door het plaatsen van de bewegingsmelder bij de deur kunnen we voorkomen dat de bewoner gaat dwalen, zodra de bewoner langs de bewegingsmelder loopt zal er meteen een alarm verstuurd worden.

De (draadloze) bewegingsmelder is leverbaar voor Ct’1, Ct-Dos van Curatech of Estafette Pas euro AM/FM. Tevens is de bewegingsmelder voorzien van een potentiaalvrij contact, zodat zenders van derden kunnen worden aangesloten. De bewegingsmelder is eenvoudig aan te leren d.m.v. een aan de achterzijde bereikbare aanmeldtoets.De draadloze bewegingsmelder kan eenvoudig naast het bed gezet worden. Een andere mogelijkheid is wandmontage.De batterij (CR123A) is eenvoudig zelf te vervangen en heeft een lange levensduur.De bewegingsmelder is leverbaar in een bedrade- en draadloze uitvoering.De bedrade uitvoering kan gevoed (12 tot 24 V) worden door het intramuraal systeem (optioneel).

Het kiezen van een geschikte plaats voor de bewegingsmelder.

Zoek een geschikte plaats voor de bewegingsmelder aan de wand of op de vloer bij het bed bijvoorbeeld. In de onderstaande illustratie is het sensorbereik aangegeven. D.m.v. de sensor testfunctie kan het bereik eenvoudig getest worden, zie hiervoor Handleiding bewegingsmelder hoofdstuk 8 Testen van het infrarode bereik met de testfunctie.Bewegingsmelder sensorbereik

U kunt onze dienstverlening en protocollen geheel naar wens invullen.

Wilt u meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte?

Bel 0226 – 360 273 of mail naar info@regiocontrol.nl

Meer weten? Neem contact op.

Bel met Samson of Ralph op 0226 - 360260 of mail naar sales@regiocontrol.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek.