Alarmopvolging Noord-Holland | Beveiliging Noord-Holland | Alarmcentrale Nederland | Seniorenbeveiliging | Zorgcentrale | Personenalarmering

Direct contact opnemen »

Regio Control Partner Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen

 

 

Regio Control  Partner Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen

 

De gemeente Hoorn heeft het initiatief genomen om in samenwerking met een aantal organisaties en bedrijven een Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen in te richten. In het belevingscentrum kunnen inwoners van West-Friesland ervaren hoe ze tot op hoge leeftijd comfortabel kunnen blijven wonen in de eigen huur- of koopwoning. Het is ingericht als een woning waarin allerlei moderne slimme oplossingen zijn toegepast. Deze oplossingen maken het mogelijk voor inwoners om comfortabel in hun eigen huis te blijven wonen en hun zelfstandigheid en vrijheid te behouden. Ook kan men in het belevingscentrum kennismaken met oplossingen om de energiekosten van de woning te verlagen.

 

Waarom dit initiatief?

 

We worden met elkaar steeds ouder in Nederland, en we verhuizen niet meer automatisch op een bepaalde leeftijd naar een verzorgingshuis. Het is daarom belangrijk dat mensen er zoveel mogelijk zelf voor zorgen dat ze lekker kunnen blijven wonen. Om onze inwoners daarbij te ondersteunen hebben we het belevingscentrum ingericht waar ze zelf kunnen zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn. Het is een laagdrempelige voorziening. Het belevingscentrum is gelegen in het winkelgebied, de toegang is gratis en men kan tijdens openingstijden elk moment binnenlopen, dus een afspraak maken is niet nodig. Onze gastheren en –vrouwen staan klaar om nadere uitleg te geven over de getoonde oplossingen.

 

U vindt het Belevingcentrum Lekker blijven wonen op Kleine Noord 57 in Hoorn.